Bahaya Radiasi Telefon Pintar & Cara Mengatasinya

Telefon bimbit merupakan kemudahan era moden dalam masyarat kita. Namun begitu, inovasi canggih ini mengancam kesihatan manusia. Kita terdedah kepada pelbagai bentuk sinaran setiap hari. Daripada gelombang mikro hinggalah sinar x. Kita sentiasa di kelilingi gelombang EMF (sinaran elekromagnet) Hampir 2 billion orang di seluruh dunia (26 juta pengguna di Malaysia) menggunakan telefon bimbit.

Ramai di antara mereka adalah kanak-kanak. Penggunaan yang berleluasa ini bermaksud pendedahan kepada sinaran elektromagnet yang belum pernah berlaku dahulu. Anggara meletakan pendedahan kepada sinaran EMF adalah 100 kali lebih tinggi daripada beberapa dekad dahulu. Adakah ianya selamat?

1. Sumber daripada BBC News Telefon bimbit merosakkan sel-sel darah – sinaran telefon bimbit boleh merosakkan sel-sel darah dengan meningkatkan kuasa tekanan sesama mereka, kata para saintis Telefon bimbit mengubah DNA Manusia – Kajian makmal menunjukkan bahawa gelombang radio daripada telefon bimbit boleh mengancam sel-sel badan dan merosakkan DNA

2. Sumber dari CNN – Telefon bimbit juga boleh mempengaruhi kualiti sperma, kata penyelidik. Jika telefon bimbit di tinggalkan di dalam poket dan di biarkan dalam mood bercakap akan merendahkan kualiti sperma, demikian menurut penyelidikan baru daripada cleveland Clinic

3. Sumber daripada the total Sweden News in English – Radiasi daripada telefon bimbit merosakkan daya ingatan. Pendedahan kepada radiasi telefon bimbit memburukan ingatan jangka pendek tikus kata pengkaji dari Sweden

4. Sumber dari Canwest news service – Barah otak di kaitkan dengan anak muda yang menggunakan telefon bimbit. Sekumpulan saintis antarabangsa menyeru Kanada dan negara-negara lain untuk menggubal standard keselamatan yang lebih ketat terhadap penggunaan telefon bimbit selepas mendapati bahawa risiko menghidap tumor malignan otak melonjak lima kali ganda dalam kanak-kanak yang mula menggunakan telefon bimbit sebelum usia 20.

5. Sumber dari University Hospital, Orebo, Sweden. – Kesan radiasi telefon bimbit, tumor otak dan kanak-kanak. Dalam meta analisis yang di terbitkan dalam isu Mei 2008 Journal antarabangsa onkologi, penyelidik sweden menemui perkaitan antara tumor otak dan penggunaan telefon bimbit.

cell-rad-graph

Lindungi diri dan keluarga anda dari radiasi ini dengan Vitamin Minda Paling Berkesan PROVIT. Vitamin Minda Paling Berkesan PROVIT di cipta dengan rumusan kaedah biochemic homopathy yang berupaya mengeluarkan tenaga skalar, sinaran inframerah dan ion negatif yang boleh menghapuskan dan meneutralkan kesan buruk gelombang elektromagnet bagi melindungi anda dan keluarga daripada ancaman sinar telefon bimbit.

Berminat untuk mendapatkan Vitamin Minda Paling Berkesan PROVIT sila hubungi 011-12925929